Ibland är det skönt att ta nya tag. Strunta i allt som hänt. Ibland kan det tvärtom vara skönt att stanna i det välbekanta och undvika att utsättas för något nytt. Frågorna nedan tror jag kan tilltala dig, vem du än tycker att du är.

Tanken med att göra
1 en utvärdering
2 en nulägesanalys och
3 ett framtidscenario
är att ta ett aktivt beslut. Att lära dig av det du lyckats med och det du missat totalt. Att se vad det innebär för nuläget och hur du vill att det ska se ut framöver. Utan dömande ord, förmaningar, omöjliga krav och annat vi lätt slänger in i den nedtryckande soppan. En egen feedback helt enkelt;  1 Detta gjorde jag, 2 det innebär att jag är här nu och 3 framöver vill jag vara kvar här/gå ditåt/vara där.

Same same but different. Vi börjar nämligen med nulägesanalysen. Först 2, sedan 1 och slutligen 3.

2 NULÄGESANALYS
Vad är du bättre på än 90% av befolkningen?
Vad kan du bli bättre på?
Vad älskar du att göra?
Vad ogillar du att göra?
Vad har du en naturlig fallenhet för, som du hade redan som liten?
Vilka fem saker är viktigast för dig i livet?
Vad är meningen med livet?

1 UTVÄRDERING Vilken var din största framgång förra året? Vilken händelse kommer du att berätta för dina barnbarn? Vad var svårt i början av året, som nu är lätt? Beskriv ditt år med tre ord; vilka väljer du? Vilken var din främsta lärdom under året? Vilka personer uppskattade du mest att tillbringa tid med? Vilket betyg vill du sätta på året som gått (1-10)? Vad skulle ha behövt vara annorlunda för att året får 10 av 10 i betyg?

3 PLANERING Vad behöver hända för att kommande år ska bli bli det bästa året? Vem vill du tillbringa mer tid med? Vad vill du lära dig, förbättra eller bemästra? Vilka vanor/beteenden vill du sluta med? Vilka vanor/beteenden vill du skapa? Vilket är det absolut viktigaste målet det kommande året? Vad ger det dig att detta blir uppfyllt/genomfört?

 

Tags

One response

 1. sophia skriver:

  charlotta!
  tack!
  ska sätta mig och bringa reda i detta på studs. viktigare nu än någonsin.
  here’s to begin!
  x

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *