Charlotta har misslyckats oändligt många gånger. Och länge hittade hon gärna orsaker till misslyckandet hos någon annan. Och visst kan det vara så att det är någon annans beslut som leder till ditt misslyckande. Du levererat oklanderligt – så kommer det någon typ som förstör och skapar ett praktfullt misslyckande. Gah.

Du behöver med andra ord inte alltid vara orsaken till det du ser som ett misslyckande. Ändå kan du passa på att lära dig något av de misslyckanden du är inblandad i. Om du till exempel gör kunden besviken varje gång du visar era idéer pga av att din idélevererare i gruppen underpresterar. Ja, då kanske du ska välja att ta ett samtal med idéleverantören inför nästa gång. Om du gjort bort dig totalt i dina budgetberäkningar och behöver erkänna att du just sumpat 1 miljons förväntade intäkter. Ja, då kanske du ska se vad det var som gjorde att dina matematikövningar inte fungerade.

Du är inte misslyckad även om du gjort något som misslyckats. Du är inte fel även om du gör fel. Och det är ganska onödigt att göra något tokigt och sedan inte försöka lära sig av det.

Så. Passa på att göra bort dig. Det svider, är obehagligt och kan kanske till och med kosta en del. Men, det är så du kommer framåt och blir en riktigt smart genomförare.

Och det är ok att tycka att det är värdelöst att misslyckas också ibland. Det är mänskligt.