För tre år sedan startade Charlotta SofficeKonceptet Soffice äger rum i Charlottas hem. S står för soppa, soffa och samtal. Tanken är att du tar med dig allt arbete du planerat för dagen. De nya vännerna är villiga att dela kunskap, tankar och hjälpa till. Säg att du ska pitcha för en klient inom spelbranschen; på Soffice träffar du kanske en professor i spelindustrin, en kodare och en person i din målgrupp. Skulle du ha träffat dem på ditt arbete eller i din omgivning? Soffice är ett sätt att dela. Att lära, lyssna och lägga till din egen kunskap till andras. Det är effektivt, roligt och smart. 

Och den 26 januari 2018 var det tre år sedan det började. Så, Soffice fick en egen treårsfest. En participatorisk fest. Så här gick det till:

1 Deltagarna fick på en vägg nåla fast sådant de ville veta mer om
(”Hur packar jag bäst inför långcykling?”, ”Vad är bitcoin?”, ”Berätta om Malmö!”, ”Bästa sättet att tilläggsisolera vinden?” stod det på några av lapparna)

2 Hittade du en lapp du tänkte att du kunde besvara med din kunskap, då tog du ner den, skrev ditt namn på baksidan och la ner lappen i en Tombola.

3 Jag snurrade regelbundet under kvällen på Tombolan och drog en lapp. Den vars namn det stod bak på lappen började berätta vad hen kunde. Kunskap delades, byggdes på och spreds.

En typ av facilitering mellan mat, skratt, musik, ballonger och hög feststämning.

Succé.

 

Category
Tags

No responses yet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *