Den 12 september 2003 bestämde Charlotta sig för att skapa sin egna modell. En modell som handlar om att bestämma över sitt egna liv.

Charlotta hade då fått ett besked från läkaren som satt mittemot henne. Läkaren berättade att hon mycket väl kunde bli förlamad inom några år. Hon kunde också förlora möjligheten att kunna styra sina armar. Och kanske också att hennes hjärna skulle förändras.

För att på något sätt kunna ta till sig informationen, bestämde hon sig för att skapa… sin egna modell. En modell som hon kanske egentligen hade haft hela livet. Som när hon åkte till Madrid för att starta en reklambyrå. Eller när hon ringde en kläddesigner och lanserade klädmärket i Sverige. Eller kanske när hon skrev det som blev en skönlitterär bok. Nu såg, utvecklade hon och tog aktiva val baserat på modellen. Modellen hade inget namn, men hon skulle ha kunnat döpa den till ”Hur svårt kan det vara”. Den går ut på att ta sin an nya bekantskaper, vänner, samtal, infall, idéer och uppdrag, nya tekniker… på ett sätt som hela tiden utgår från ”Hur svårt kan det vara”.

Och det k a n ju vara jättesvårt. Det kan också vara väldigt lätt.

Tack vare denna modell har Charlotta gjort fantastiskt mycket sedan det där mötet den 12 september 2003. Hon har startat eget företag, arbetat på olika byråer och bolag, skrivit två böcker, köpt två hus, sålt ett hus, renoverat de där husen, startat olika integrationsprojekt, träffat en kille som sedan ett knappt ett år är hennes make, fått två barn,  grundat Soffice, pluggat olika ämnen, på olika platser…

Hon har föreläst runt jorden, misslyckats otroligt många gånger, både med relationer, med vänner och med uppdrag

Det senaste året har hon gjort något som visat sig vara väldigt roligt.Hon har skrivit en bok tillsammans med tre andra personer (Niklas Olovsson, Mickel Jiunn Tzer Yu och Anna Larin). Boken handlar om just… modeller. Idén till boken Bästa Modellen kom till Charlotta under ett Soffice. Anna, Mickel och Niklas lyssnade på hennes tankar  kring modeller och modellers förmåga att kunna styra och förändra våra liv. De valde att tycka om idén och bli delar av projektet. Hur svårt kan det vara?

Det finns över 50 olika modeller i boken. Dessa samt andra kommer du att kunna ta del av på denna site. De är stora, små, komplicerade och enkla. En sak har de gemensamt; de behöver ditt engagemang.

Engagemang, precis som svaret ”du har Multipel Skleros” den 12 september för tretton år sedan krävde något av Charlotta. Ett engagemang. Ett agerande. Och tack vare läkarnas egna smarta modeller står jag här. Frisk trots en diagnos. Med en alldeles egen modell. Hur svårt kan det vara?

Välkomna in i .tobegins magiska värld.