Uppdrag

En ny typ av lärande

.tobegin inspirerar, föreläser, samtalar och utmanar i sin kunskapsdelning. Deltagarna involveras från första stund. Vi förändras genom att prova, misslyckas och prova om. Nedan några exempel på hur uppdrag kan se ut.

Let the change begin!

Set the stage – Create change – Make it happen

Anpassad utbildning

Set the stage: vi identifierar förmågan och viljan att se på utmaningen och det önskvärda läget.
Create change: vi vrider och vänder på utmaningen genom olika övningar och sätt som leder till nya insikter och behov.
Make it happen: vi definierar hur processen ska se ut för att nå det önskvärda läget och kvalitetssäkrar den genom att helt enkelt börja.

Facilitera förändring

Det finns flera olika vägar att gå när en idé ska bli verklighet. Att facilitera är att använda ett medvetet ledarskap och en involverande kommunikation. Genom att använda olika övningar och uppgifter kommer en grupp på att effektivt sätt att nå sitt syfte och sina mål. Deltagarna får insikter i och är med om flera olika övningar för att kunna avgöra när och hur vilken kan användas för att nå bästa resultat.

Mer om upplägget.

Omsätta samtal till handling

Ett drygt år efter #metoo-rörelsen är det fortfarande brist på arbetsplatsens fulla ansvar. Denna dag går från samtal till handling. Under 2018 har Charlotta Rydholm genomfört över 50 st medvetandegörande samtal för att skapa hållbara arbetsplatser och respektfulla samarbeten. Resultatet visar att det finns tydliga behov i flertalet branscher att omsätta samtal till handling.
Mer om upplägget.

Det involverade ledarskapet

Anpassad utbildning

Deltagarna får ett gemensamt projekt- och kommunikationsspråk. Nya kunskaper, verktyg och mallar gör vardagen tydlig, effektiv och mätbar. Nyckelord är projektledning, facilitering, förändring och självledarskap.

Deltagaren får:
1 En god förståelse för vad ett projekt är.
2 Kunskap om olika typer av ledarskap.
3 Förståelse för hur information förmedlas, behandlas och tas vidare.
4 Ökad kännedom om en grupps vilja att arbeta tillsammans.
5 Förmågan att se när behov finns av attapplicera mallar och modeller.

Rundabordssamtal

Anpassad utbildning

”It’s a given fact that we live and act in a complex world.” Har du en utmaning och känner att du är fast i ditt vanliga sätt att undersöka och lösa den på?

.tobegin hjälper dig att:
1 definiera din utmaning.
2 bjuda in oväntade deltagare.
3 leda den kollaborativa kunskapsdelningen.
4 sammanfatta insikterna och ge rekommenderade steg framåt.

SAGT OM OMSÄTTA SAMTAL TILL HANDLING

“Otroligt viktiga samtal och diskussioner. Samtalet kommer att fortsätta!” / Roi Sthlm

‘“Det var omtumlande men väldigt, väldigt bra. Har varit en grym grund för diskussion hos oss. Så tacksam.” / AOKI

“Nyttiga och lärorika timmar.” / Zellout

SAGT OM DET INVOLVERANDE LEDARSKAPET

Snabbt insåg jag att denna kursen var något helt annorlunda, det var ingen powerpoint-fest där vi skulle passera ett hundratal slides och vänligt ta in informationen. Charlotta välkomnade oss alla med öppna armar, kände av vår status (check in), inventerade våra förväntningar och eventuella hinder som skulle kunna förhindra deltagarna att medverka tiden ut. Med en omätbar charm tog Charlotta oss in i kursens början, och allt kändes spännande och nytt. Jag kan bara tolka detta som att vår uppmärksamhet fångades till 100 % redan från sekund 1.
Med dynamiska övningar för att identifiera styrkor och svagheter i en projektgrupp, en otrolig berättarstil och 0 stycken powerpoints tog Charlotta med oss på en resa där man hela tiden ville veta mer och djupdyka i kunskapen som hon hade. / Christian, Skånes Unviversitetssjukhus

SAGT OM FACILITERA FÖRÄNDRING

Några av förra årets bäst investerade pengar lade jag på denna kurs. Alla borde gå! / Peter Påhlman

Vi har utvecklats tillsammans med .tobegin

Swedbank, Skanska, Media Evolution, Länsförsäkringar, White, Helsingborgs stad, Laholms Lito, CoDesign, Changers Hub, KAN,  Axfood Foundation, Svenskt Projektforum,  Läkare utan gränser, Örebro Läns Idrottsförbund, Framfot utbildning, Skånes Universitetssjukhus, Castra, LRF,  Berghs School of Communication, BabyBjörn, Ocean Observations, NKFF, Komm – Sveriges Kommunikationsförbund, Zellout, Forsman & Bodenfors, AOKI, Forza Sweden, Mentor Sverige